Началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова прати поздравителен адрес до петима шампиони на ЕГ „Пловдив

10-класник от ЕГ „Пловдив“ е националният фаворит от олимпиадата по немски език на Гьоте институт и получи стипендия за участие в международната надпревара в Германия. Георги Желязков, който завоюва и първото място на националния кръг на олимпиадата по немски, ще представя страната ни във Фрайбург. Оказва се обаче, че амбицията на момчето не се изчерпва само с усилията му да овладее един език. Георги става първи и на националния кръг на олимпиадата по английски за своята възраст. Наравно с това той е показал високи резултати и по биология, затова взима участие на националния кръг и по този предмет.

Поредното завоевание на елитното училище е извоювано от зрелостника Даниел Арабаджов.  Абитуриентът от 12. „и“ клас е лауреат на националния кръг на олимпиадата по английски език с оценка 6.00.

Христо Колев от 11. „г“ клас се е класирал на второ място на националния кръг на олимпиадата по немски език. Евгени Стателов от 11. „а“ е четвърти на националния кръг на олимпиадата по химия и влиза в националния отбор на България.

Отличия за гимназията носят и 10-класниците Боряна Рашкова и Гергана Тодорова от 10.   Боряна печели сребрен, а Гергана бронзов медал на националното състезание по математика за ученици от езикови гимназии, където отлично се представя и целият отбор на ЕГ „Пловдив“.

Впечатлена от завоеванията, началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова изпрати поздравителен адрес до шампионите с пожелание за упоритост, воля и постоянство.

„Скъпи ученици и учители, в честна битка с най-изявените таланти на България, където победители са най-знаещите и най-можещите, Вие доказахте, че няма по-голяма сила от интелекта и волята за достойно представяне“, се казва в поздрпавителния адрес.