Отличените ученици от пилотните 10 училища в страната.
Отличените от 10-те пилотни училища в страната.
Отличените от 10-те пилотни училища в страната.

10 ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери”  получиха сертификати за билингвално франкофонско обучение на тържествена церемония в Министерството на образованието. Атестацията сертифицира знания и умения по научна материя, изучавана на френски, и се присъжда в изпълнение на двустранното споразумение между МОН и Френския културен институт. През миналата учебна година, когато е стартирал проектът, са се включили 10 пилотни училища от страната, сред които и Френската гимназия под тепетата. Пловдивските ученици, които сега са 11 и 12 клас, са тествали знанията си по философия, история и химия на френски. Писменият и устният изпит са се провеждали пред комисия, в която е имало представител на посолството.

„Това е почти университетски диплом, защото сте правили изследвания и сте показали изобретателност. Искам да ви поздравя, да поздравя вашите учители и трябва да сте много горди, че сте постигнали това“, обърна се към учениците френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан.

“Тази година нови ученици са изявили желание да се борят за билингвална атестация и се подготвят по философия и история”, каза директорът на гимназията Мариела Николова. Сертификатът носи кредити при кандидатстване за чужди университети.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.