Темата е „30 години Конституция на Република България – постижения и предизвикателства“, крайният срок за участие е 12 юли

Конкурс за есе на тема „30 години Конституция на Република България – постижения и предизвикателства“ организира Юридическият факултет на Пловдивския университет. Той е част от поредица събития, свързани с отбелязване на 30-годишнината на Конституцията на РБ и се посвещава на 60-ия юбилей на ПУ. Катедра „Публичноправни науки” на Юридическия факултет дава възможност на всички да проявят и докажат своята креативност в мисленето, като споделят познания и лична позиция и идеи по темата за Конституцията.

Желанието ни е представените разработки да изразяват собствената позиция с позоваване на факти и примери, които да провокират различни позиции и различни гледни точки, заявяват организаторите.

Право на участие имат бивши и настоящи студенти на Юридическия факултет на ПУ, както и студенти от различни курсове и специалности в университета без ограничения във възрастта и формата на обучение.

Когато се установи, че участникът не е изпратил свое авторско есе, той отпада от конкурса. Всеки автор може да участва само с един текст до 15 страници.

Есетата се изпращат на електронна поща: blagoydeliev@uni-plovdiv.bg.

Конкурсът стартира на 16 април 2021 г. – Ден на Конституцията и професионален празник на юристите в България. Краят е на 12 юли, когато ще се навършат 30 години от приемането на Конституцията на РБ.

Есетата ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. д-р Емилия Друмева – водещ преподавател по Конституционно право, секретар по правни въпроси на Президента на републиката; д-р Благой Делиев – преподавател по Конституционно право, главен експерт по правни въпроси в администрацията на Президента; Виктория Палигорова – председател на Студентския съвет на Пловдивския университет.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.