Закриване на Синдикат 16.04.2016

Есета на тема “Щастие или нещастие е да си българин” четоха на финала на учебната година курсистите от Модерна академия на изкуствата „Синдикат”. Момичетата и момичетата от осемте програми “Творческо писане”, “Модерни методи на мислене”, “Визуални изкуства на 20 век”, “Литература на 20 век”, “Екранни изкуства”, “Модерна музика”, “Графичен дизайн” и “Практики на съвременната философия” приключиха обучението си с публично представяне в заседателната зала на Общинския съвет.

Учениците направиха презентация на Дадаизма като течение в изкуството, показаха свой игрален филм,с който неговата режисьорка е приета да учи екранни изкуства в Лондон, говориха как да преодоляваме напрежението при презентация пред публика, подредиха изложба “Лого и плакат”.  ​

Курсовете са по два астрономически часа, 25 седмици, всяка събота или неделя с идеята да се създаде нова публика със съвременна координатна и ценностна система.

За да бъде този проект напълно безплатен за учениците, Община Пловдив го съфинансира, заедно със “Сдружени пловдивски творци”.

Амбицията е догодина Академията да стъпи в една нова, тригодишна програма, чиято цел е домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019.  За петте години Академията възпита над 1000 ученици.

Изложба Лого и плакат_Програма Графичен дизайн