Конкурс за дигитален плакат бе част от инициативите по повод Световния ден на рециклирането в ПГ по битова техника

Шише за съхранение на храна и контенейнер за щипки донесоха първа награда на 10-класника от ПГ по битова техника Янко Ячев. Той се оказа победител в конкурса за изработване на битов предмет от рециклируеми материали. Повод за състезанието, организирано от старши учителя по биология и здравно образование Иванка Николова, е Световният ден на рециклирането – 18 март. Въпреки че се обучават в електронна среда, момчетата и момичетата масово се включили, изработвайки изделия, чрез които демонстрират как можем да намалим отпадъците и да пазим природата. Моливник, ваза и кашпа за цветя от картонени опаковки, пластмасови шишета и капачки са част от предметите, измайсторени от гимназистите и презентирани днес онлайн.

Втората инициатива бе за изработване на дигитален плакат, посветен на ползите на рециклирането. Авторите на постерите Кристиян Навратзоглу от 10 в, Радослава Македонска от 10 д и Красимир Попов от 10 а  споделиха идеите си със своите съученици във виртуалните класни стаи.

Иванка Николова е и ръководител на клуба за занимания по интереси „Мисли в зелено“. Тя мотивира учениците да се включват различни инициативи, свързани с екологичния начин на живот и опазването на природата.