Отборите на 11-класниците Сара Иванова и Георги Киряков представиха бизнес идеите си на национален форум по предприемачество

Продукт, изграден от рециклирани отпадъци и био добавки, който помага при спортни травми, донесе първо място на ученици от СУ „Васил Левски”. Вместо химикали,  отборът на 11-класничката Сара Иванова използвал салицин. Лечебното вещество се прикрепя към колан и се налага върху тялото. Възпитаниците на Спортното училище представиха изобретението си на форума „Към иновации и предприемачество, чрез суровини и природни ресурси“, организиран от „Джуниър Ачийвмънт”. Вторият отбор на училището, начело с капитана Георги Киряков, презентира също шише за вода от рециклирана гума и алуминиево фолио.

Във форума се включиха над 60 ученици от различни градове на страната, а отборите на  Спортното бяха класирани на челното място. Условието всички материали да бъдат рециклирани бе изпълнено от Сара и Георги, които смятат, че именно спортът ги прави успешни и ги мотивира да печелят битки.