В инициативата „Умници-гладници” могат да участват начални учители от Пловдив, София и Варна, които да проведат атрактивно занимание с учениците си

Учители от начален етап могат да развихрят фантазията си и да са проведат урок за здравословно с хранене със своите ученици, който да участват в инициативата „Умници гладници“, организирана от Асоциация Родители и „Лидл България”. Темата на заниманието трябва да е свързана с балансирано хранене на децата от 1-ви до 4-ти клас.Инициативата се реализира със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Кампанията се провежда под формата на конкурс, в който могат да вземат участие всички начални учители етап от областите София, Пловдив и Варна. Задачата на педагозите е да проведат урок и да попълнят онлайн формата за кандидатстване.

Експерти в сферата на образованието, храненето и диететиката, както и представители на основните партньори на инициативата, ще подберат 15-те най-добри разработки, които ще бъдат включени в специален сборник. От тях на лотариен принцип ще бъдат избрани три класа, в които ще бъдат организирани специални кулинарни събития с шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков.

Крайният срок за провеждане на урока и попълване на формата за кандидатстване е 31. януари.

https://corporate.lidl.bg/otgovornost/umnici-gladnici