Пет кипариса обогатиха зеленината в двора на СУ „Никола Вапцаров“ по повод началото на пролетта

Лапбук или интерактивна папка от мини книжки за опазването на водата създадоха шестокласници клубовете по английски език на СУ „Никола Вапцаров“. Децата представят детайлна информация за кръговрата на водата, интересни факти като например, че 97% е солена, т.е. негодна за пиене, че съставлява между 60 и 70 на сто от човешкото тяло и че количеството на живителната течност на Земята се равнява на 1,5 милиарда кубични километра. Лапбукът насърчава любознателността и креативността на децата,  подпомага систематизирането и запомнянето на информацията по предмета, казва преподавателят Спаска Костова.

Днес, когато отбелязваме Световния ден на водата, учениците дискутираха колко е важно да предотвратим замърсяването й, тъй като всяка капка е от значение. Дебатът бе под мотото: „Под зелените  води – да направим невидимото видимо“, а дрескодът за участниците бе синьо. Децата представиха рисунки и проекти по темата.

По повод деня на водата и настъпването на пролетта учениците, които завършват начална, прогимназиална и гимназиална степен, решиха да оставят следа и да засадят кипариси в училищния двор. Учениците от 4, 7 и 12 клас закупили със собствени средства растенията, които от днес обогатяват зеленината в дворното пространство.