От утре ОУ „Христо Смирненски“в  Раковски преминава на обучение в електронна среда

Шестима нови учители са диагностицирани с коронавирусна инфекция през последното денонощие, показват данните на областната администрация.

В СУ „ Симон Боливар“ има заболял учител, но последното му посещение в училище е било на 6 ноември, затова не се налага карантина.

На 6 ноември е бил за последно на работа и учителят на трета подготвителна група в ДГ „Незабравка“, който е с положителна проба. Не се налага карантина.

В СУ „Христо Проданов“ – Карлово има двама заболели начални учители на 3 и 4 клас. Последото им посещение на работното място е било на 11 ноември, затова контактните паралелки се поставят под карантина.

Три са и новите случаи в ОУ „Христо Смирненски“в  Раковски. Това са двама учители в прогимназиален етап на обучение и един начален. От 16 ноември училището преминава на обучение в електронна среда.

В ДГ „Детелина“ в Раковски е заболяла медицинската сестра на яслената група. Последното й посещение в детското заведение е било на 11 ноември, контактните деца и персонал са поставени под карантина.

Сред заболелите е и дете от детската градина в село Граф Игнатиево. То е било за последно в градината на 6 ноември, затова не се налага карантина.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.