В демонстрациите участваха седемкратният шампион на България Стоил Станоев и двукратната за девойки Есил Мехмед

Шампиони по бокс вдигнаха адреналина в училището в Марково. По повод Европейския ден на спорта в училище се проведоха открити тренировки по различни видове спорт. Празникът започна с демонстрация по бокс. Гости на учениците бяха състезателите от боксов клуб „Първенец“  Стоил Станоев – седемкратен шампион на България и медалист от европейско първенство по бокс за младежи, и Есил Мехмед – двукратна шампионка за девойки. Спортистите показаха реални боксови техники и упражнения, както и тънкостите на най-използвания удар – ляв прав.

Футболистът Стефан Ангелов, юноша на ФК „Ботев 2002“, играл за ПФК „Спартак Пловдив“ и ПФК „Етър Велико Търново“. Децата бурно го аплодираха, когато разбраха, че е играл и в местния “Сокол” Марково, където в момента тренират част от тях. Ентусиазираните момчета и момичета показаха завидни умения за дрибъл с топка и удар от единадесетия метър в наказателното поле.

Открита тренировка с учениците проведе и Атанас Болчинов – дългогодишен състезател по таекуондо – медалист от европейско първенство и отскоро треньор в читалището в Марково. Заедно със своите ученици той показа основни движения от източното бойно изкуство.

Посланието на всички спортисти бе, че учението и спортът вървят ръка за ръка. Те напомниха на децата, че спортът, освен здраве, учи на дисциплина и изгражда характери.