Училището бе удостоено с отличия от район „Централен“, Синдикат „Образование“ и от организацията на евреите „Шалом“

Плакети за принос в издигане авторитета на училището бяха връчени снощи на тържествена церемония в Гранд хотел „Пловдив“, където бе честван 20-ият юбилей на ЧСУ „Дружба“. Първият награден бе началникът на РУО Иванка Киркова, като от нейно име наградата получи експерт Жанета Вакрилова. Първият директор на частното училище и сегашен лидер на Синдикат образование към КТ „Подкрепа“ Юлиян Петров също бе удостоен с плакет.

„Адмирации към всички учители, които вдъхновяват и ежедневно мотивират децата да бъдат успешни. Сякаш беше вчера, когато поставихме началото само с няколко ученици, когато въведохме униформите, а сега се радваме на проспериращо училище“, върна се назад във времето Петров и, от своя страна, връчи плакета на синдиката на настоящия директор д-р Илия Емилов за особени заслуги в сферата на образованието.

Емилов отличи също бившите директори на училището Билан Манушев и Рамазан Чери, началните учители, които работят от основаването – Катя Вълева и Златка Иванова, образователния експерт от район „Южен“ Петя Шаркова и председателя на организацията на евреите „Шалом“, в чиято сграда се помещава училището, Светлозар Калев. Калев върна жеста, удостоявайки Емилов с почетния плакет на организацията по повод годишнината. Наградени бяха също счетоводителят Марина Цветкова и най-дългогодишният служител Димитър Влахов. По повод юбилея на  бяха връчени плакет и грамота от името на район „Централен“.

Многобройната публика от ученици, родители, гости и приятели на училището аплодира постиженията на ЧСУ „Дружба“ през годините, събрани в 30-минутно видео, което бе прожектирано в началото на тържеството. Освен с обновената материална база, ръководството и учителите се похвалиха с добрите резултати от НВО и ДЗИ, с призьорите от състезания и олимпиади, клубовете по интереси, иновативните форми на обучение, в това число и модела 1:1, Еразъм мобилностите, дейностите по кариерно ориентиране и успешно реализираните възпитаници в страната и чужбина.

Празникът продължи с музикално-танцова програма, в която взеха участие не само ученици от училището, но и таланти от различни пловдивски учебни заведения.