Петима са предложените от областта за награди в конкурса на Синдиката на българските учители. Директори с отличия от КТ “Подкрепа”

dsc01113

Четири са пловдивските номинации за националния конкурс на СБУ за “Учител на годината”, обяви областният координатор на синдиката Петрана Калоферова. Отличията се връчват ежегодно в навечерието на 24 май. Преподавателят по български език от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Радка Атанасова и Тодорка Груева – учител от Професионалната гимназия по битова техника са първите две предложения за награди, които тази година ще се връчват на тържествена церемония на 18 май в столицата. Две са имената на учители от детска градина – на музикалния педагог Светлана Рангелова от “8 март” и на колежката й от същата градина Аница Маркова.

Пет са предложенията от областта – Венета Кичукова от Професионалната гимназия по селско стопанство в Първомай, Ваня Бетоховска от ОУ “Хр. Смирненски” в Строево, Величка де Росас от ОУ “Васил Левски” – Карлово, Диана Бечкеджийска от ОУ “Отец Паисий” в Стамболийски и Лиляна Желева от ДГ “Никола Вапцаров” – Асеновград. Всички те ще присъстват на традиционния прием при президента на 24 май.

Навръх 24 май награди връчва и синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”. Отличията са за социален диалог и социално партньорство. Пловдивските номинации са за общинския председател на Съюза на работодателите в средното образование Катерина Василева и за Анета Вълева, която е начело на Сдружението на директорите в Пловдив. Директорите на СУ “Черноризец Храбър” – Елена Кисьова, и на ОУ “Драган Манчов” – Борис Златарев, също са предложени за отличия. Награда ще бъде присъдена също на Костадин Чакъров -главен експерт по бюджет и финансов анализ в Община Пловдив, както и на адвокат Христо Даскалов.