Наградите на синдикат „Образование” на КТ „Подкрепа” ще бъдат връчени на 24 май

Четири са пловдивските номинации за ежегодната награда „Стоян Михайловски“ за изявени български учители. Отличието се присъжда от синдикат “Образование” на КТ „Подкрепа”, за да популяризира високите постижения, талант и професионализъм на педагогическата общност. Според регламента кандидатите трябва да са участвали в национални и международни проекти, научни форуми, да се ползват с авторитет сред учениците и колегите си и да прилагат иновации в преподавателската си работа.

Предучилищният педагог от ДГ „Слънце” Галина Чотова ще се бори за приза в категория „Учител на годината –  детска градина”. За учител в основно и средно училище номинацията е за Валя Георгиева от СУ „Патриарх Евтимий”. Тя е главен учител по математика, а през ноември миналата година ръкводеният от нея 7а клас (отбор „Кендрос”) спечели пет сребърни и един бронзов медал на Осмото Световно отборно математическо първенство в Китай. Вокалният педагог и ръководител на естрадно студио „Прима” Теодора Сталева е предложена за награда в категория „Специализирано учебно заведение”. Музикалните таланти на Сталева от Центъра за личностно развитие (ОДК Пловдив), години наред печелят призови места на национални и международни конкурси. Четвъртата пловдивска номинация в раздел „Приобщаващо образование” е за Мирко Попов.

Отличия ще бъдат връчени също за начално и за професионално образование. Церемонията по награждаването е на 24 май. Плакетите са придружени от парична премия в размер на 500 лева.