Четири от отличията на Синдиката на българските учители, които бяха връчени на тържествена церемония днес в столичния хотел “Балкан”, са за пловдивски учители. Те бяха номинирани от областната организация на СБУ за 25-ото издание на националния конкурс за постигнати високи и трайни резултати в системата на средното образование.

Старши учителят от детска градина „Десислава” Теодора Трайкова грабна статуетката в направление „Предучилищно възпитание и подготовка“. Със специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева бяха отличени Даниела Попова – старши учител по музика в СУ „Св. Патриарх Евтимий“, Галина Дингилева – начален учител в ОУ „Райна Княгиня“ и Нели Минкова – старши учител по български език и литература в Професионална гимназия по електроника и електротехника.

За конкурса бяха номинирани над 90 учители и директори в десет направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно; Природо-математическо; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; Млади учители; Учители-наставници. Двадесет от номинираните  бяха удостоени със званието „Учител на годината”, а останалите получиха специалната награда на председателя на СБУ.