ДГ „Светла“, ДГ „Зора“, ДГ „Албена“ и ДГ „Захарно петле“ ще работят от понеделник за изявилите желание служители в болничната и доболничната помощ

Четири общински градини ще дежурят за децата на служителите от болничната и доболничната помощ. ДГ „Светла“, ДГ „Зора“, ДГ „Албена“ и ДГ „Захарно петле“ (втори адрес) ще работят от понеделник за изявилите желание медицински работници. По време на триседмичната карантина за детските градини и ясли, община Пловдив даде възможност децата на медицинските служители да продължат да посещават детско заведение. Общинският кризисен щаб прати искане до министъра на здравеопазването да позволи отварянето на няколко групи в близост до големите болници, така че да е удобно за родителите.

На горещата линия, обявена от общинския отдел “Образование”(education@plovdiv.bg (тел.: 032/635-357), са се обадили да направят заявка основно родители, работещи в болници „Св. Георги“, „Пълмед“, „Каспела“, „Еврохоспитал“, „Св.Иван Рилски“, от медицински центрове и ДКЦ-та.

„Родителите вече са информирани кои ще бъдат работещите детски градини. Те ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града, имената и възрастовата група на детето, градината, която посещава в момента“, поясни началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова.

Дежурните групи ще обгрижват децата с работното време на детските градини – от 7 до 19 ч.

Общината е събрала и информация и за хранителни продукти, които са поръчани и доставени в детските заведения преди заповедта на здравния министър да затворят до 21 декември. Малотрайните, чийто срок на годност предстои да изтече до тази дата, ще бъдат дадени на дежурните градини. Детските заведения са заявили, че имат останали яйца, мляко, зеленчуци.