Карантинираните класове са 52, а групите 14, съобщи областният управител Дани Каназирева

Четирима учители и ученик са диагностицирани с коронавирус през изминалото денонощие, сочат данните на областната управа.

Сред заболелите е учител от ОУ  „Христо Ботев“ в Раковски, който преподава на петокласници. Последното му посещение в училище е било на 28 октомври.

С положителна проба е начален учител от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Първенец. Той е класен ръководител на 2 б клас. Последното му посещение в училище е било на 29 октомври, затова децата от паралелката са поставени под карантина.

С коронавирус е и начален учител от сопотското НУ“ Неделя Петкова“. Той преподава на 2 б и 2 в клас, последното му посещение на работното място е било на 29 октомври, контактните деца са под карантина.

В ДГ „8-ми март “ е установен КОВИД-19 при учителка на 1 б група. Тя е била за последно на работа на 29 октомври, контактните деца и персонал са поставени под карантина.

Първокласник от ОУ „Т. Каблешков“ е диагностициран. Детето е от 1 а клас, било е в клас за последно на 29 октомври. Под карантина са контактните деца и класния ръководител.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

От 15 септември до сега с коронавирусна инфекция са 62 учители и 54 ученици. Карантинираните класове са 52, а групите – 14.

Към 2 нември на територията  на Пловдивска област има 68 новодиагностицирани случаи на COVID-19.  Регистрирани в Националната информационна система са общо 4691. Под карантина са 2531 лица. На домашно лечение – 1857. Оздравелите през изминалите 24 часа са 92.

Областният управител Дани Каназирева отчете, че към момента организацията на болниците за лечение на пациенти с К-10 на територията на областта включва 11 болници в Пловдив, от които 6 частни, 3 държавни и 2 общински, като в последните дни се включи и  ВМА-Пловдив с 12 легла. В областта са включени 4-те общински болници –  Карлово, Раковски, Асеновград и Първомай.

Леглата в болниците в Пловдив са 357, а в областта са 118. Разкритите легла за интензивно лечение са 52.