Инициативата е на децата от 4 б клас на СУ „Никола Вапцаров“, целта е да запазят здравето и живота на учителите в присъствена среда

Четвъртокласници от СУ „Никола Вапцаров“, подкрепени от своите родители, подеха инициатива, чиято цел е запазване живота на учителите в присъствена среда в условията на пандемията от коронавирус. По повод тревогите и дабатите да бъдат ли децата от начален етап с маски или не, учениците от 4 б клас решиха да останат в класната стая, а преподавателят им по английски език Тодорка Кирова да преподава от съседния кабинет.

Предложението дошло от Кирова, която преподава на различни паралелки и випуски, и веднага било подкрепено от класния ръководител Георги Севриев. Учениците провеждат часовете по чужд език присъствено, в тяхната класна стая, а преподавателят се включва дистанционно от кабинета по английски език или другаде.

„Инициативата се приема много добре от децата, прави ги по-отговорни и дисциплинирани, развива самоконтрол и самодисциплина. Часовете се провеждат лесно, защото всяка една класна стая в начален етап разполага с необходимата техника (мултимедия, телевизор, компютри), а колегите притежават необходимата квалификация да работят с хромбук или лаптоп в електронна среда“, обяснява Георги Севриев.

Инициативата предстои да се приложи и в други часове, където преподавателите работят с повече класове.