Училището получи официално сертификата за провеждане на тестовете KET,PET,FCE,CAE

Частна езикова гимназия „Стоян Сариев“ стана официален изпитен център към Кеймбридж, похвали се директорът Светла Тошкова. На тържествена церемония училището получи официално сертификат за изпитен и квалификационен център, където ще се провеждат тестовете KET, PET, FCE, CAE.

КET отговаря на ниво A2 от Общоевропейската езикова рамка – интернационално призната база за езикови умения.

PET съответства на ниво B1 и е доказателство за владеене на езика на средно ниво. PET има три модула: четене и писане, слушане, говорене.

FCE е международен изпит, признат от много университети и работодатели като доказателство за владеене на английски над средното ниво. FCE съответства на ниво B2.

CAE съответства С1 от Общоевропейската езикова рамка. Изпитът е на изключително високо ниво и показва умения за умело и свободно общуване на английски. Почти всички университети в Обединеното кралство и голям брой университети в САЩ признават CAE, както и много работодатели по цял свят.

Тошкова уточни, че освен отличните условия и добра материална база, резултатите на учениците от ЧОУ „Бъдеще“ и ЧЕГ „Стоян Сариев“ по английски език също са били решаващи за обявяването на гимназията за изпитен център.

Сертификатите на Кеймбридж за безсрочни.