Президентът бе гост на ПУ и през октомври 2018 г.

Университетът отбелязва още 300 години от рождението на патрона си и 260 години от написването на „История славянобългарска“

Президентът бе гост на ПУ и през октомври 2018 г.

Три важни годишнини – 60 г. от създаването си, 300 г. от рождението на патрона си Паисий Хилендарски и 260 г. от написването на „История славянобългарская“, ще отбележи Пловдивският университет с тържествен концерт в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Концертът с партньорството на Драматичен театър – Пловдив ще се проведе на 24 май от 11:00 часа. Сред официалните гости, поканени на него, са Президентът на Република България Румен Радев, кметът на града Здравко Димитров, Пловдивският митрополит Николай, ректори и заместник-ректори на висши училища в страната.

Сценарият и режисурата на концерта са дело на доц. Леонард Капон, проф. д-р Александър Илиев и д-р Зоя Капон – преподаватели в специалността „Актьорство за драматичен театър“ на най-голямото висшето училище в Южна България. Водещи ще са възпитаници на тази специалност, които са вече артисти на основен трудов договор в различни театри на страната.

В програмата на концерта ще участват студенти от 4 специалности – „Актьорство за драматичен театър“, „Педагогика на обучението по музика“, „Джаз и поп изпълнителско изкуство“ и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“. Като изпълнители ще се включват и техните преподаватели – проф. д-р Александър Илиев – корифей на пантомимата и рекордьор на „Гинес“, проф. д-р Веселин Койчев – лидер на емблематичната за Пловдив джазова формация „Бели, зелени и червени”, д-р Майя Бошева – преподавател по джаз и поп пеене в бакалавърски и магистърски програми и др. Гостуват струнен квартет „Интро“, а студенти от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ ще подарят изпълнение на „Тракийски танц“ по музика на Димитър Христов и хореография на Йосиф Балджийски.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.