Заниманията на учениците със СОП ще се провеждат индивидуално или от разстояние по желание на родителите

Центърът за подкрепа за личностно развитие също минава в онлайн режим след въведените временни противоепидемични мерки срещу COVID-19. Присъствените занимания на школите и клубовете от днес са преустановени, като предстои да бъде изготвен график и там, където е възможно, дейностите да се провеждат дистанционно, считано от 25 октомври.

Заповедта на здравния министър позволява на центровете за подкрепа процеса на приобщаващо образование да организират присъствени и онлайн занимания при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

„Очакваме информация от директорите по места и сме готови да работим както в ОРЕС, така и индивидуално. Опитът досега показва, че родителите се възползват от възможността за присъствени занятия“, поясни Катя Стоилова – директор на Центъра за подкрепа процеса на приобщаващо образование.

Пловдив, Асеновград, Брезово, Перущица и община „Марица“ от вчера са в тъмночервената зона със заболеваемост между 500 и 750 на 100 000. От утре ще се прилага ротация на паралелките в учебните заведение в тези общини до 4 ноември.

По данни на Единния информационен портал за изминалото денонощие в 14 училища от областта са регистрирани 18 нови положителни случаи. В 4 детски заведения са установени 4 новозаразени. Всички контактни са поставени под карантина- 14-дневната заболеваемост е 532,41 на 100 000 души население.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.