Отличената творба на

Носители на престижни награди от НХГ “Цанко Лавренов” излагат в “Arsenal of Art”

Изложба на ученици от НХГ “Цанко Лавренов”, които са носители на престижни награди, ще бъде открита на 22 април в галерия “Arsenal of Art” в квартал „Капана“.

Събитието се осъществява след покана от известния пловдивски художник Ангел Гешев, който е собственик на изложбеното пространство. Ще бъдат представени живописни, графични и скулптурни произведения на талантливи гимназисти, които през изминалата една година са били удостоени с отличия от национални и училищни конкурси.

В експозицията участват наградените ученици от годишен конкурс на галерия “Ромфея” – Виктория Илиева, специалност “Рекламна графика” (12. клас); Мария Елена Ангелова и Надежда Петкова от специалност “Живопис” (12. клас); Димитър Бурназов, специалност “Графика” (11. клас) и Димитър Лазаров, специалност “Скулптура” (12. клас).

Свои творби ще покажат и носителите на награди от конкурс за рисунка “Арх. Георги Савов”- Илия Вачев (10. клас) и Теодора Илиева (9. клас) от специалност “Пространствен дизайн” и Даниел Кирков и Ния Бозова от специалност “Живопис” (11. клас).

Отличените гимназисти от национален конкурс “Плакат – Костадин Отонов” – Надежда Боянова (12. клас) и Нина Врачева (10. клас) също участват в изложбата, заедно с Елена Маринска и Мария Кълвачева от 12. клас, които имат награди в Национален младежки конкурс “Шофирай отговорно – дай път на живота”.И четирите момичета са от специалност “Рекламна графика”.