Модерният ляв отправи онлайн пожелание по повод Европейския ден на спорта

Специален поздрав ПГЕЕ получи от футболната легенда Христо Стоичков. „Никога не се отказвайте. Аз не се отказах и постигнах всичко, което беше начертано в моя път като футболист. Желая ви още много здраве, щастие и винаги да бъдете номер едно!“, обърна се към възпитаниците на гимназията легендата Христо Стоичков. Модерният ляв отправи специален онлайн поздрав по повод Европейския ден на спорта. И тази година мотото на събитието беше „Спорт без отпадъци“.

Началото бе поставено с флашмоба „Спорт“ и инициативата „Да поведем хорото“, при които се съчетаха спортната активност и народните танци. Програмата продължи с баскетболен мач, физзарядка и волейбол. След тях се проведе и традиционният футболен мач, щафетни игри с балони, както и турнир по тенис на маса.

Учителите и зрелостниците от XII а премериха сили във волейболна среща, но за поредна година опитът си каза думата и тимът на преподавателите извоюва победата. Доброволци от XI и клас и училищният психолог Гергана Начева отключиха сърцето „Капачки за бъдеще“ и подготвиха за предаване събираното от учениците, а в часа на класа на VIII з клас Начева и Даниела Маринова от IX б клас представиха презентацията „Здраво тяло и чиста планета“. През целия ден течеше и акцията „Училището разкраси, отпадъците събери“, по време на която класните ръководители заедно с учениците си почистваха двора и сградата.

Провежданите инициативи бяха активно отразявани в социалните мрежи.