110 виртуални фирми излагат на форума, 800 млади предприемачи  се състезават в 14 конкурса

DSCF5290

Необичайни бизнес инициативи, като хотел за домашни любимци, дизайн на татуировки, изграждане на модулни сглобяеми къщи ще бъдат представени на  Международния панаир на тренировъчните фирми на 14 и 15 април. В него ученици ще се изявят като мениджъри в повече от 20 бранша, сред които финанси, храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организиране на събития, реклама, търговия, строителство и озеленяване, фотография, спорт. Над 800 млади предприемачи ще се състезават в 14 конкурса.

Виртуална данъчна агенция направиха студенти от   Европейското висше училище по икономика и мениджмънт. Първата у нас учебна данъчна администрация работи под патронажа на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив.  Целта на съвместната инициатива е да се подобри подготовката на специалисти за публичния сектор, а онези, които ще развиват и ръководят частен бизнес, да имат по-пълни познания за данъците. Създаването на виртуалната агенция по приходите е част от  програмата на Центъра за кариерно развитие към висшето училище.

На 19-то издание на форума 110 виртуални фирми на ученици и студенти от България, Сърбия и Черна гора ще демонстрират предимствата на тази специфична форма на дуалната система. Четири университета се представят в секцията „Образование и кариера“.