ans2016-17

С екипите на националния ни отбор по художествена гимнастика ще открият утрешния си концерт студентите от катедра „Хореография“ при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Триката, с които гимнастичките ни станаха световни шампионки в многобоя в Измир през 2014-а и завоюваха златен медал на Световната купа миналата година в София, са предоставени от националния отбор специално за утрешния фолклорен концерт. Първият танц  от програмата ще е именно с тези екипи.

За седма поредна година утре от 19 часа на сцената на ГДК „Борис Христов“ в 90-минутен концерт при свободен вход на публиката ще бъдат показани най-добрите танцови произведения, създадени през изминалата учебна година.

Във фолклорно-танцовото събитие ще вземат участие и Детска танцова школа при ансамбъл „Тракия“, ДТА “Слав Бойкин”- Раковски и Представителен танцов състав “Чавдар”- Пазарджик.

Тази година организаторите са поканили на концерта деца и младежи с увреждания и интелектуални затруднения от сдружение „Паралелен свят“. Студентите и преподавателите от катедра „Хореография“ са убедени, че изкуството насърчава толерантност към различията, съпричастието и позитивното отношение към хората в неравностойно положение.