ДГ „Осми март” получи Европейски знак за качество на платформата е Twinning  за приключенията на слончето Мърфи, което с тяхна помощ открива паметници в България, Гърция, Словакия, Испания, Франция, Италия

img1509803662

Малчугани ще правят първи стъпки в сферата на природните науки и ще получат начални знания по физика, химия и биология под формата на игра на кралства. Международният проект „Дракончето с жълти очила, което търси чистата вода“ обединява деца и педагози от България, Гърция и Кипър.  Хлапетата от пловдивската детска градина  „Осми март” ще имат възможност да експериментират, за да откриват природните закони, да споделят опит със своите връстници от съседни държави и да се учат от тях. Резултатите от проекта ще бъдат публикуват в електронна  книга, където чрез снимки и текст ще бъдат описани всички проведени опити и наблюдения.

Момчетата и момичетата от група „Слънчице“ на забавачката със старши учител Милена Георгиева стартират участието си в нови проекти в платформата eTwinning – общността на училищата в Европа.  Те вече имат множество награди за успешно реализирани eTwinning проекти. Само преди броени дни получиха поредния Европейски знак за качество, присъден от Централното звено за координация, към Европейската комисия за приключенията на слончето Мърфи, което с помощта на децата открива интересни паметници в България, Гърция, Словакия, Испания, Франция, Италия.

Дейността eTwinning е част от европейската програма за образование, обучение, младежки спорт „Еразъм+“ и предлага на педагози от цяла Европа да се включат, за да общуват, да си сътрудничат, да реализират общи проекти.

Датската градина в район „Южен” ще работи и по националния eTwinning  проект „Пъстра китка“ с партньори от седемте фолклорни области на България. Децата ще споделят български народни песни и танци от своята област и ще разучават песни, танци и обичаи на останалите. Пловдивските малчугани ще разучават и разказват за тракийската народна носия и характерните за областта народни обичаи.Проектът ще завърши с открита дейност пред родители и гости за представяне на постигнатите резултати.
img1509802002