Деветото издание на кампанията „Да сме здрави“ стартира от ДГ „Малкият принц“

Как да се хранят здравословно, кои храни са по-полезни и кои не толкова, научиха малчуганите от детска градина „Малкият принц“ на старта на 9-то издание на кампанията „Да сме здрави”. Инициативата се провежда във всички общински детски заведения на община Пловдив, затова на днешното откриване присъства заместник-кметът по образование Стефан Стоянов.

Въвлечени в атрактивни игри, децата успяваха да разделят здравословните от нездравословните продукти. Те се запознаха с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни и научиха защо е нужно да ги приемаме балансирано през деня. Кампанията е безплатна и е част от политиката на общината за обучение, възпитание и социализация на малчуганите в детските заведения.

Децата от „Малкият принц“ редиха пъзели с плодове и зеленчуци, играха на здравословен магазин, в който сами избират продуктите и сортират храните като полезни и вредни.

В рамките на инициативата ще се проведат безплатни срещи и консултации за родителите със специалисти по здравословно хранене. През 2019 година кампанията ще обхване 6000 деца от 52 общински детски градини.