Хитови детски заглавия безплатно за малчуганите на четвъртото издание на филмовия фестивал в Дома на киното

sedmoto_djudje

Най-гледаните детски филми от последната година ще могат да видят децата на Пловдив напълно безплатно в „LUCKY – Дом на киното“. Киномаратонът е всяка събота и неделя от 30 януари до 20 март. Поради големия интерес към фестивала през годините,  четвъртото издание ще бъде с един уикенд по-дълго, а прожекциите са с 22 повече, съобщават организаторите.В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2Dдетски филми, дублирани на български език.  Хитовите филми „Снежната кралица 2“, „Блинки Бил“, „Ой, къде изчезна Ной“, „Жълтурко“, „Овцата Шон“, „Седмото джудже“, „Фъстъчета“, вечните истории на котаракът в чизми,„Малкият принц“, „Пчеличката Мая“и „Бамзе“са само част от заглавията, които ще предложи програмата на кинофестивала на най-малките зрители.

В рамките на фестивала ще бъде представен филмътПук“, създаден по обичаната от поколения деца приказка на Валери Петров. „Пук“е находчиво съчетание между анимация и игрално кино, озвучен с гласовете на Антон Радичев, Христина Ибришимова, Веселин Ранков. Специално за прожекцията на 20 февруари ще гостува режисьорът Анри Кулев , който лично ще представи филма си на малките зрители на детския кинофестивал.

Най-дългата кинолента с детски рисунки ще майсторят малките зрители на кинофестивала. Във времето преди прожекциите те ще имат възможност да рисуват върху истинска кинолента, която след приключване на фестивала ще бъде изложена на специално място във фоайето на Дома на киното. Оцветяване на картинки с филмови герои, изрязване на забавни маски за лице и още куп творчески занимания ще предложат професионалистите от Ателие „Наталини“ в паузите между филмовата програма. Прекрасен велосипед ще зарадва един от малките посетители на кинофестивала, който ще бъде разигран на томбола.

В осемте поредни уикенда ще има 64 прожекции, всяка събота и неделя от 11 и 13 часа в първа зала и от 11:30 и 13:15 часа във втора зала. Входът за възрастни е 4 лева, безплатните билети за деца се получават от касата в деня на прожекциите.