И първокласниците ще учат предприемачество в частното училище „Талантите”, гимназистите – алгоритмите в управлението

18033044_183600745493594_5408383221789804749_n

Прием за хитови бизнес специалности обявява новото частно средно училище „Талантите”. За учебната 2017-2018 година трите паралелки  за осми клас са по специалностите „Икономика и мениджмънт“, „Организация на туризма свободното време“ и  „Селски туризъм“.

„Максималният брой ученици в паралелка е до 12, а това позволява индивидуален подход към всеки“, обяснява директорът на училището Юлия Юрдекова, която десетилетия наред бе начело на Националната търговска гимназия. А след това стана и първия омбудсман на Пловдив. Учебните програми са съобразени с учебните планове на МОН, като бизнесът е участвал в написването им.

„Професионалният ми опит показва, че икономическата култура е стабилна предпоставка за повишаване качеството на живот. Ще внушим на младите хора, че трябва да повишат отношението си към парите и да ги осмислят не като даденост, а като ресурс. Ще формираме умения за планиране на личните приходи и разходи, възможностите за спестявания и инвестирането им впоследствие”, коментира Юрдекова.

Частно бизнес училище „Талантите“ има амбицията да  развива предприемаческия дух още от 1. клас. Тази година има обявен прием за една паралелка. Наред с общообразователната подготовка, акцент в обучението ще е откриване индивидуалните заложби на всяко дете.

Училището предлага също индивидуална, самостоятелна и дистанционна форма. Приемът след завършено основно образование ще е по документи. Годишната такса е 1200 евро.