Учители влязоха в ролята на текстописци, а ученици се превърнаха в главни герои на музикалния клип, който представя Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“. Символичната премиера на видеото съвпадна с днешния патронен празник на училището, което отбеляза 74 години от основаването си.

Идеята за рефрена „Фауст не е Мики Маус, без ПГКИТ душата и животът ми са хаос“ е на директора Михаил Казанджиев. Като преподавател по философия той решил да противопостави на Гьотевия персонаж, надарен с мъдрост и божествена дарба да лекува, анимационния герой Мики Маус. Посланието е колко решаваща роля играе училището за това да бъдем успешни и да осъзнаем, че не бива да пилеем време, когато трябва да работим за професионалната си реализация, поясни Казанджиев.

Песента разказва за две приятелки с коренно различни съдби – едната решава да се омъжи малка, но приказката за принца на белия кон бързо се превръща в кошмар, а другата избира да  завърши образованието си. След време те се срещат и едва се познават – едната просперира с кариера в банковия сектор, показана в клипа в строг костюм зад бюрото, а другата е с бебе в ръце, а зад нея в кадър се вижда близката до училището Арман махала. Главните роли се изпълняват от Поля и Мария, които с готовност приели да влязат в образите на двете момичета от видеото.

Върху текста и ритъма на песента умували учителите по български, история и чужди езици Светла Бакалска, Анета Болгурова, Гергана Коцева, Вероника Папирска, Наталия Малечкова и Цветана Димитрова. Автор на музиката е джазменът Мартин Данев.

„Вместо глад, пробвай със занаят! С ПГКИТ диплома всеки е сит. Повярвай ми днес и утре сме квит!“, отправят финално послание в рап ритъм осмокласникът Асен от специалност „Кожено-галантерийно производство и бъдещият фризьор от 9 клас Начо.

https://www.facebook.com/pgkitbogorov/videos/159189980409688