Заповед по радиоуредбата изкара навън преподавателя по химия Петър Петров, в двора го посрещнаха гайдари и неговият 12 а

Плакат с химични знаци, които изписват познатия за абитуриентите въпрос „Ще дойдете ли с нас на бала?“, изненада класния на 12 а от СУ „Пейо Яворов“. Пет минути преди края на последния час по радиоуредбата се чула заповед Петър Петров незабавно да се яви в двора на училището. Старши преподавателят по химия и опазване на околната среда дал задача на учениците и незабавно излязъл от класната стая, тъй като помислил, че се касае за казус, свързан със строително-ремонтните дейности, които се извършват в момента. Припомняме, че училищната сграда ще бъде тотално преобразена със средства по Плана за възстановяване и устойчивост. На този етап учениците не са пребазирани, работи се по западното крило, а учебните занятия се водят в централното и източното.

Когато се озовал долу обаче, облечени в народни носии гайдари влезли от централния вход и засвирили родопски мелодии. А зад тях се появили момчетата и момичетата от 12 а клас с оригиналната покана. Петров нямал друг избор, освен да каже „да“ и да се хване на хорото със зрелостниците от паралелката по природни науки.

„Безкрайно им благодаря за жеста. Никой от тях не е случайно в този клас. Повечето от тях се готвят за приемни изпити и ДЗИ по химия и биология, тъй като са избрали такива специалности в Пловдивския университет, както и бакалавърските и магистърските програми на Медицинския“, каза Петров.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.