С демонстрации, тренировки по футбол и таекуондо в детска градина „Слънце” бе отбелязан днешният Европейски ден на спорта в училище.

„Подкрепям всички инициативи, свързани с насърчаването на физическата активност на децата. Желанието ми е все повече ученици и младежи да спортуват, защото спортът е не само здраве, той възпитава и изгражда характери”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров, който е вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо ITF и международен съдия.

В празника на децата от „Слънце“ се включиха състезатели от Армейски спортен клуб по таекундо „Тракия“ и футболисти на „Локомотив”.

Европейският ден на спорта в училище се организира у нас от Сдружение BG Бъди активен и е част от националната кампания NowWeMOVE. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред подрастващите в цяла Европа.

През тази година допълнителната тема е „Зелено образование чрез спорт“. Екипът на градината организира беседи, образователни филмчета, почистване на района около детското заведение, игри, посветени на намаляването и рециклирането на отпадъци и тяхното разделно събиране, игри с мама и татко, както и изложба от отпадъчни материали.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.