Отборът от 2015 година.
Отборът от 2015 година.
Отборът от 2015 година.

Втора поредна държавна титла спечелиха футболистите на Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Момчетата на старши треньора Янко Радев, спечелиха финалния турнир на базата на академията на Христо Стоичков в Етрополе. Това е общо трети републикански трофей на отбора на ТЕТ-а, който бе шампион и през 2013 година.

В националните финали премериха сили 6 отбора, разпределени в три групи. Пловдивският тим победи връстниците си от София с внушителното 11:1, след което се наложи и над Варна с 2:1 с гол в последната минута. На финала момчетата на Янко Радев сразиха домакините от академията на Стоичков – „Чавдар Етрополе” с 2:1 и заслужено грабнаха трофея.

Титлата дойде непосредствено след завръщането от световното за ученици в Прага. Там пловдивският тим представяше България като държавен шампион от миналия сезон и се класира на 12-то място от 24 отбора при изключително силна конкуренция. Пловдивчани формират единствения български отбор, участвал на две поредни световни първенства за ученици. През 2015 година в Гватемала възпитаниците на Янко Радев се класираха девети.

„Браво, момчета!”, написаха във Фейсбук страницата на гимназията, поздравявайки треньорите Борислав Цанов и Янко Радев. Благодарение на ръководния екип на училището, което направи всичко възможно да осигури средствата за пътуване, стана възможно и участието на световното.