Състезателите на Янко Радев и Валентин Цанов бяха тържествено изпратени в двора на училището, страната ни е избрана за водач на осма група

Мечтата ни е да завоюваме призово място, защото тренирахме усърдно, макар че конкуренцията е голяма. Това споделиха преди заминаването си за световното първенство за юноши футболистите от Професионалната гимназия по електроника и електротехника, които ще представят страната ни на престижния шампионат.

Възпитаниците на старши треньорите Янко Радев и Валентин Цанов вече са в Кралство Мароко. Страната ни е избрана за водач на осма група и на пловдивските момчета предстоят двубои с Либия, Саудитска Арабия и Кения.

Поканата отборът на ПГЕЕ получи през март. Това е третото участие на състезателите на Янко Радев в световна надпревара след Гватемала и Прага.

От БФС осигурили екипите на момчетата, а от Министерството на младежта и спорта – част от разходите по пътуването. Според регламента участниците сами заплащат самолетните билети, нощувките и си осигуряват средства за пребиваването. С всеобщите усилия на училищното ръководство, фирми партньори и родителите  участието на младите надежди стана възможно.

„Ще дадем всичко от себе си да завоюваме титла“, каза наставникът Янко Радев, който е дългогодишен преподавател по физическо в гимназията.

Футболният тим на гимназията е единственият в страната, който има завоюван пълен комплект медали – бронзови, сребърни и златни от държавни ученически първенства.