Тихомир и Деница заминават за Китай с преподавателя Ангелина Калоферова.

Международният конкурс „Един пояс, един път” проверява умения в 18 области, пловдивските зрелостници представят страната. ПГ по облекло стана отборен шампион на националното състезание „Млади таланти в модата”

Тихомир и Деница заминават за Китай с преподавателя Ангелина Калоферова.

 

Двама пловдивски зрелостници ще представят страната ни на Международния конкурс за умения в рамките на инициативата „Един пояс, един път“ в Китай. Шансът се усмихна на 12-класниците от Професионална гимназия по облекло „Ана Май” Тихомир Кирев и Деница Тютюкова. За втора поредна година Тихомир спечели първо място в категория „Салонно постригване” на националното състезание „Най-добър млад фризьор”, а Деница ще демонстрира уменията си в областта на козметичната терапия. Те са избрани от МОН като ученици, постигнали високи резултати в двете направления.

Веднага след абитуриентския си бал на 24 май, двамата летят за Китай. На конкурса за състезатели до 25 години, участниците ще демонстрират умения в 18 области. България е  поканена да участва в две области от конкурса, а имиджа на страната ще защитават пловдивски ученици.

„Ана Май” стана отборен шампион на приключилите вчера национални състезания „Млади таланти в модата” и „Най-добър млад фризьор и гримьор”, в които се включиха 100 ученици от 17 професионални гимназии. Темата на проектите тази година беше „Геометрия”.

Освен първото място на Тихомир, на второ място в категория „Официална прическа” се класира Гюлсем Асанова. Моделът се яви пред журито с рокля на популярния дизайнер Стоян Радичев, бивш възпитаник на “Ана Май”. Колина Христева стана първа в отборното класиране за грим, а Анна-Мария Яворова – втора.

Три първи места донесоха 10-класничките Нина Кацарева и Кристиана Илиева за цялостно творчество и модна линия в националното състезание „Млади таланти в модата”. Венета Атанасова от 11 клас също получи медал за призово място.

Творческите колекции бяха оценявани от жури с председател доц. Капка Манасиева – ръководител на катедра „Изкуства” към Варненския свободен университет. Решаваща дума за уменията на фризьорите имаха Васил Михайлов, международният съдия по мъжко и дамско фризьорство Тодор Тошев, Руско Русев и Минка Петрова- първият майстор гримьор в Пловдив.

Победителите в направлението за мода.