Екипът на France 24 провери как ПГ по хранителни технологии и техника харчи европейските средства, изненада се от броя реализирани проекти

Френски журналисти гостуваха на пловдивски 11-класник, който се обучава по дуалната система. Екип на France 24 посети дома и влезе в учебните часове на Ангел Карагьозов от специалност „Топлотехника“ в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника. Момчето е от 11 е клас – първата дуална паралелка в училището.

Как медията се озовава именно в ПГХТТ?

Миналата година делегация от Европейската комисия идва на посещение в училището, в резултат на което следва подробна публикация със снимки от визитата в сайта на институцията. Новината попада в полезрението на френската медия, която е впечатлена от информацията и решава да направи репортаж. Свързали се с директора Людмила Ганчева, за да уговорят посещението. И поискали да гостуват у семейството на ученик в дуална форма. Ангел сам изявил желание медията да влезе в неговия дом, а той и родителите му дали интервютата на английски.

Днес журналистите се срещнали с наставника на Ангел от фирмата, в която момчето води практическото си обучение. За тяхна изненада Иван Андонов се оказал бивш възпитаник на гимназията, който вече е успешно реализиран и напътства ученици в реална работна среда. Разговаряли с представител на бизнеса – инж. Николай Чалъков от фирма за хладилна и климатична техника. Той също е кадър на гимназията, осигуряващ професионален стаж на ученици и партньор на училището. Влезли и в часовете на 11 е.

Журналистите били любопитни да узнаят как пловдивската гимназия харчи европейските средства. Останали, меко казано, изненадани от видяното и от броя реализирани проекти.

„Разгледаха обновените работилници и лаборатории, STEM центъра, библиотеката и ученическото радио. Обяснихме, че дуалните ни паралелки вече са 6 и че работим по проект „Подкрепа на дуалната система“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, поясниха зам.-директорите Любка Славова и Мария Попова, които съпровождали гостите.

На поканата за среща се отзовал и заместник-кметът „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“ Стефан Стоянов, който говорил за модернизацията на пловдивското общинско образование и дигитализацията на учебния процес.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.