Сенатор Пиер-Ив Льо Борн и френският посланик Ксавие Лапер дъо Кабан посетиха езиковата гимназия и се срещнаха с ректори

Директорът Мариела Николова представи на френската делегация постиженията на училището
Директорът Мариела Николова ( вляво) представи на френската делегация постиженията на училището

Езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери”  се присъединява към световния  образователен лейбъл  LabelFrancEducation , който категоризира  училището и му присъжда световно признание за качество на обучението по и на френски език. Бъдещото присъединяване бе повод за посещението на дипломатическа делегация, водена от  Пиер-Ив Льо Борн – депутат във Френския парламент, който отговаря за френските граждани, работещи в България и Централна Европа. Целта на посещението на сенатора бе да разбере как живеят съгражданите му във втория по големина град в България. Визитата му започна от Френската гимназия, където част от преподавателите са французи. Пиер-Ив льо Борн се срещна с директорката на елитното училище Мариела Николова и с възпитаници, с които си поговори на френски.

Сенаторът разговоря и с пловдивски ректори, в чиито вишси училища се извършва академичен обмен на студенти, и възможностите за професионална реализация във Франция.

По-късно към делегацията се присъедини и френският посланик Ксавие Лапер дъо Кабан , с когото бяха обсъдени проблемите на на френските индустриалци в Пловдив и региона.

 

23