Новоучредената организация кани ученици на уъркшоп по актьрско майсторство, на конкурси по изобразително изкуство и творческо писане

Фондация „Седем музи” ще подкрепя млади таланти в различни творчески направления и в областта на науката. Новоучредената организация обявява уъркшоп по актьорско майсторство, който ще се проведе на 4 и 5 юни 2022 г.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: от I до IV клас; от V до VIII клас; от IX до XII клас и ще бъдат ръководени от:

  • от I до IV клас Соня Ботева – актриса в Куклен театър – Пловдив
  • от V до VIII клас Венелин Методиев – актьор от Драматичен театър – Пловдив;
  • от IX до XII клас Любомир Колаксъзов – режисьор

Изисквания към децата, които искат да участват в творческата работилница по актьорско майсторство:

  • от I до IV клас да напишат какъв е съвременният герой според тях
  • от V до VIII клас ще работят по „Приказка за пътя, който тръгнал да пътува“ от Стефан Цанев
  • от IX до XII клас ще работят по Древногръцки митове и легенди

Текстовете, които трябва да бъдат научени предварително, са качени на страницата на фондацията във facebook: Фондация „Седем музи“.

Записването за участието в уъркшопа: e-mail: sevenmuses1@gmail.com

Краен срок – 23 май

Групата ще бъде с до 20 участници.

Представянето на децата и награждаването на участниците ще се състои на 5 юни в Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив.

Фондацията организира също конкурс по изобразително изкуство на тема: „Какъв е моят съвременен герой“. Участниците ще се състезават три възрастови групи: от I до IV клас; от V до VIII клас; от IX до XII клас.

Краен срок за получаване на творбите: 23 май на адрес гр. Пловдив, ул. „Гладстон“ 32, или на място в Изложбена зала „2019“.

Жури от изявени творци ще отличи най-добрите участници и творбите ще бъдат представени на изложба във фоайето на Драматичен театър Пловдив на 5 юни.

За участие в конкурса по творческо писане на тема: „Какъв е моят съвременен герой“ есета се приемат до 26 август на e-mail: sevemuses1@gmail.com. Текстовете трябва да са до 3 страници във формат Times New Roman, 12.  Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи: от V до VIII клас; от IX до XII клас.