Фолклорни таланти, носители на не една и две национални и международни награди, показаха майсторски умения на класически инструменти, поп и джаз пеене. За първи път тази година СУ „Любен Каравелов“ реши да организира пролетен концерт, но не с традиционния за профилираните паралелки репертоар, а с изпълнения на пиано, китара, акордеон, поп и джаз пеене.

Публиката, изпълнила училищната концертна зала, аплодира учениците от класовете по пиано на Цветана Главчева, Денница Батаклиева, Вирджиния Асенова и Диди Божкова, по китара на Даяна Рачева, по акордеон на Ангел Маринов и поп и джаз пеене – Христина Лесова.

Началото бе дадено с хита ,,The Best”, а китарното трио Светла, Момчил и Борис изсвири мексикански фолклорен танц. Илиан, Никола и Илия изпълниха на акордеон френски валс, чардаш и „Либертанго“ на Пиацола.

Носителите на бронзова лира от международния конкурс „Орфееви таланти“ Райно Мишов и Ивелина Томова изпълниха „Асиметрико“ и „Възвръщане“. А носителката на едногодишна стипендия от национален конкурс за изпълнители на забавна песен Виктория Каменчева 8 клас обра овациите с ,,I Surrender”.

Като последователи на националната инициатива „Мисия Родина“, учениците завършиха концерта с ,“Една българска роза“ в изпълнение на вокалната група по поп и джаз пеене.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.