Изпълнителите от „Тракийска младост“ завоюваха диплом за Лауреат I степен на международния фестивал „Звездите на Париж“

Диплом за Лауреат I степен от международния фестивал за фолклор, танци и музика „Звездите на Париж” завоюва представителният ансамбъл „Тракийска младост” към СУ “Любен Каравелов”. Младита пловдивски дарования представиха букет изпълнения от различни фолклорни области под мотото “Картини от България”.

В 22-то издание на форума, който е с конкурсен характер, се включиха солисти, ансамбли и творчески колективи от Франция, Гърция, Полша, Латвия, Литва, Естония, Армения, Румъния, Словакия.

Членове на международното жури са известни френски дейци на културата и изкуството. Главната задача на тазгодишното издание бе откриването на нови таланти, предоставяне възможности за представянето им на сцена пред парижката публика, обмяна на опит и творчески постижения между участниците от различни краища на Европа и света, повишаване професионалното ниво и квалификацията на педагозите и ръководителите.

Пловдивските таланти, чиито художествени ръководити са Мария и Георги Найденови, се състезаваха във възрастова категория от 16 до 18 години.

За децата било организирано посещение на Музея на парфюмите “Фрагонар” с  уникална колекция от началото на 19 век до наши дни, на опера „Гарние“, Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.