Фестивал за детско и младежко творчество ще се проведе в Природонаучния музей по повод Деня на земята. В „Млада синя земя“ могат да се включат участници от 5 до 18 години, като представят свои произведения и изпълнения в категории „Изобразително изкуство“, „Музика“ и „Танци“. Те ще са разделени в две възрастови групи (до 10 г. и над 10 г.) и ще бъдат оценявани от специализирано жури в съответните области. Изпълненията в категориите „Музика“ и “Танци” ще се състоят във фоайето на музея на 22 април между 10:30 и 16:00 часа. Наградените творби на участващите в област „Изобразително изкуство“ ще бъдат експонирани в сградата на музея по време на събитието, а темата тази година е „Водата дава енергия“.

Крайният срок за попълване на формулярите и оставяне на рисунки в музея е до 19 април.

формуляр: https://forms.gle/yXM9K8GyWA1wzBB58

Програма на фестивала:

20 април (събота)

13:00 до 15:00 часа

Тема: Къщички за птици и хранилки – за ученици IV- XII клас и възрастни

21 април (неделя)

10:00 часа – от 3 до 7 години

12:00 часа – от 8 до 12 години

Тема: Приключение в света на модата

В музея ще се проведе модно ревю на тоалети, изработени от рециклирани материали – хартия, кашони, найлонови торбички.

15:00 – 16:30 часа

Тема: Образователна работилница “Създай своя малка екоситема”

Организирани са ученици от 10 клас, които ще участват в събитието. Дейността е насочена към създаване на екосистема, която децата да отнесат вкъщи. Материалите, които са необходими, са стъклени сфери или големи декоративни буркани, в които децата да поставят почва, растения, камъчета и мъх за допълнителна декорация.

22 април

10:00 часа

От 3 до 7 години

Тема: Образователна игра „Търсене на съкровища“

10:00 – 12:00 часа

Тема: Рециклиране и опазване на околната среда

Беседа за ползите от рециклирането; викторина за проверка на знанията; игра, свързана с рециклиране на материали и отпадъци.

11:00 – 17:00 часа

Изложба „Оживялата изложба“ на Зелени балкани в зала „Ботаника“. Специалист от организацията ще разкаже интересни видове птици. Експозицията отбелязва 10 години от завръщането на белошипата ветрушка у нас.

10:30 – 16:30 часа

Музикално-танцова програма на деца от пловдивски детски градини, училища и читалища във фоайето на музея.

15:00 часа

Деветокласници от СУ „Любен Каравелов“ ще представят дигиталната изложба на експозицията на бозайниците и птиците чрез изработени от тях QR кодове и ще бъдат екскурзоводи в тези зали.

16:00 часа

Ученици от седми клас на СУ„ Любен Каравелов“ ще представят интердисциплинарен урок на тема „Билките в България“ и изработени от тях хербарии и интерактивна карта в Google earth.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.