Фестивалът Plovdiv Vibes ще се осъществи в седем различни градски зони от 19 до 28 април. Тазгодишното издание следва темата “Трансформации” и представя многообразие от културни, развлекателни прояви и събития.

Акцент в изданието ще бъдат фотографските изложби “Трансформации” на младия фотограф Ивайло Станджиков, който ще представи различни тълкувания на темата в експозицията си в Plovdiv Stage Park. В изложбата “Градът – преди и сега” авторите представят трансформацията на Пловдив през годините, като показват контраста между стари фотографии и съвременни снимки, направени на едни и същи локации. Изложбата ще бъде представена в парк „Елит“ в ЖР „Тракия“ на 22 април.

Важно място в тазгодишната програма е творческият базар Vibes Market, представящ над 20 местни и гостуващи автори. Handmade базарът ще се проведе през двата  уикенда в края на април на алеята в подножието на Младежки хълм. Паралелно ще протичат образователни и творчески работилници “Деца творят на хълма” – работа с традиционни техники и интригуващи материали. На 21 април почитателите на ръчното творчество ще видят изделия на различни социални предприятия. Събитието ще бъде съпътствано с консултации на детски психолози, логопеди, ателиета по арт-терапия и здравословни кулинарни работилници.

Сценичната програма на фестивала е бъде домакинствана от Plovdiv STAGE PARK – Младежки хълм и представя изпълнителите от гупа Funkilicious, Група ТАРАЛЕЩА, диджеите Pacho, Ill-Q, Max BG, Vasil Ivanov. Във втория уикенд на фестивала гостува един от пионерите в електронната музика DJ GAGALOVE, а в неделя – 28 април – COOL BLUE.

Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на изпълненията на ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, които ще представят танцово-театралния спектакъл “Емоции” и куклени етюди в двата уикенда на фестивала.

Участие в програмата ще вземат и артистите от Пловдивски културен институт с танцов спектакъл.

В следобедните часове на 25 април, заедно с Българско сдружение за защита на птиците, ще се осъществи работилница за гнездилки в парк Лаута. Присъстващите ще изработват къщички за чухал и синигер.

На 26 април пък ще бъде трансформирано пространството около Братска могила. Събитието ще започне с мини тур, воден от лицензиран екскурзовод, който ще представи историческата и архитектурната стойност на паметника. Пространството в близост ще бъде оформено като поп-ъп зона за дискусии и настолни игри.

Фестивалът гостува и в парк „Рибница“ с клоунада и пантомима в следобеда на 21 април, а за почитателите на спорта на Гребна база ще има „ядене на стълби за закуска” по повод Деня без асансьори 24 април. За финал на фестивала е годишният концерт на танцова школа „Терпсихора“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.