„Когато излезете на сцената, прощаваме всички бели и ненаписани домашни“, обърна се към талантливите танцьори зала директорът Таня Николова и пожела топлина и уют за празниците

Феерия от цветове и ритми съпътства коледния концерт на СУ „Св.св. Кирил и Методий“, който събра стотици ученици, родители, бивши възпитаници и учители в комплекс „С.И.Л.А.“ снощи. Главните действащи лица бяха децата от паралелките с разширено изучаване на хореография, талантите от професия „Танцьор“ и ансамбъл „Марица“. В продължение на час те бяха истински магьосници на сцената, представяйки хореографски композиции от всички етнографски области. Облечени в оригинални костюми, те пресъздадоха характерни за съответната област фолклорни танци. Част от тях са поставени от преподавателите по хореография Нели Карабахчиева, Боян Алексиев и Недялка Димитрова.

Празникът нямаше как да мине без коледари, които, облечени в ямурлуци, нарекоха за здраве и берекет. А петокласничката Дария отправи молба за „мир, любов на всички братя и добро на наш народ“ с песента „Молитва“ по едноименното Вазово стихотворение.

„Изпращаме една успешна година – отбелязахме достойно и с множество инициативи 50-годишния юбилей, дипломирахме първи випуск от професия „Дизайнер“, завърши успешно начален етап на иновативната Монтесори паралелка, която има своите последователи“, отчете 2022-ра директорът Таня Николова. Тя не скри вълнението си след емоционалните изпълнения на своите възпитаници и призна: „Когато излезете на сцената, всички бели и ненаписани домашни ви прощаваме“.

Николова благодари на всеотдайните учители и подкрепящите родители и пожела топлина и уют за празниците: „Няма значение колко скъп ще бъде подаръкът, който ще получим, ако няма усмивка, добра дума, любов в семейството“.