Клубовете за комуникации и граждаско образование от ПГ АСГ “Арх. Камен Петков” и ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров” научиха как един адвокат може да бъде и успешен писател

Клубовете за медии и комуникации към ПГ АСГ “Арх. Камен Петков” с ръководител Стефка Златарева и по гражданско образование на Иван Ананиев към ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров”, се срещнаха днес с автора на фантастични романи Николай Пеев. Гимназистите научиха как един адвокат може да бъде и успешен писател и откъде авторът черпи идеи за своите сюжети, кои са неговите любими творци, как намира време да пише фантастика.

Провокиран от множеството въпроси, Ники Пеев разказа, че прототипи на някои от персонажите в романа “Интервюто” са близки негови приятели, а сюжетът е базиран на реална случка, а именно – пътуване до София за интервю за нова работа. Фантастичният му роман „Денят на инвикта“, в който действието се развива в 24 часа, попадна в класацията за най-добра книга за 2016 г. в категория „Фантастика, фентъзи и хорър“, така че учениците бяха любопитни да узнаят какво ново замисля авторът. Най-запалените фенове на фантастиката научиха за новите проекти на автора, а на финала се сдобиха и с автографи.