Логото съдържа изображение на трибагреника, вплетен в знака на еврото, а слоганът му „Единството е сила“ е вдъхновен от легендата за хан Кубрат, неговите синове и снопа пръчки

24-годишният преподавател в Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ Георги Георгиев спечели конкурса за изработване на лого и слоган на кампанията за присъединяване на България към еврозоната. Неговият проект беше предпочетен от журито измежду общо 22 предложения на автори, колективи и фирми, участвали в обявеното от Министерството на финансите състезание. Логото съдържа изображение на трибагреника, вплетен в знака на еврото, а слоганът му „Единството е сила“ е вдъхновен от легендата за хан Кубрат, неговите синове и снопа пръчки.

„Това беше първата идея, която ми хрумна. Понякога се редуват идея след идея, докато се спреш на крайното решение, а в други случаи ти идва от раз. Реших, че си заслужава да я реализирам и да участвам в конкурса“, разказва Героги.

Младият учител преподава „Компютърна графика и дизайн” на дванадесетокласници в Математическата гимназия. Самият той се занимава с дизайн и визулна комуникация повече от 10 години. Завършил е „Рекламна графика“ в Художествената гимназия в Пловдив, където учители по специалността са му Костадин  Отонов и Борис Богданов. Дипломира се в Националната художествена академия със специалност „Плакат и визуална комуникация“ при проф. Николай Младенов, а в момента завършва там и магистратура „Визуална комуникация“ при доц. Ненко Атанасов и проф. Иван Газдов. До седмица му предстои дипломиране. След това планира да работи по специалността си, но заедно с това да продължи и да преподава.

„Моите преподаватели в гимназията са ми дали много, аз също искам да споделя опита си с младите хора, които са избрали да се занимават дизайн“, казва Георги Георгиев.

Освен на бъдещите програмисти в МГ, той преподава на деца от ДГ „Кокиче“. Там рисува с малчугани от предучилищна възраст.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.