zx450y250_2400819Учителката от пловдивското СОУ “Найден Геров” Ана Баракова ще подкрепи кабинета “Борисов”. Днес тя обяви, че харесва програмата на новото правителство и ще гласува за него в пленарна зала. Баракова, която стана депутат от “България без цензура”, е единственият засега независим депутат, след като напусна Бареков. Тя обвини партията си в задкулисни игри и шантаж.

Баракова прецака в пловдивската листа адвокат Дяко Дяков с преферциален вот, който я прати в парламента от 13-а позиция . Неочакваният обрат  вбеси партийните другари на Баракова и последва груб натиск срещу русата дама да се откаже в полза на Дяков, който е хвърлил луди пари за избирането си. Тя обаче остана непоклатима и пловдивското учителско съсловие се сдоби с представител  в парламента. Сега дамата демонстрира самочувствие  и се оглежда за политически ухажьори, каквито вече не липсват. Баракова веднага избра отбора на силните и охотно подари гласи си за парламентарното мнозинство.

Русата глава на Баракова и волните й снимки в социалните мрежи родиха клипове, вицове и прогнози за  поведението на необиграната в политическите игри дама. Според наблюдатели обаче, тя лесно ще осребри желанието на онези, които пожелаят  подкрепата й.