Преподаватели от професионални направления „Хранителни технологии“ и „Химични продукти и технологии“ обмениха добри практики в Сарагоса

Учебно помагало с методически разработки на уроци, които подпомагат учителите за интегриране на темата за устойчиви хранителни системи, разработват преподаватели от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника със свои колеги от Испания. Работата по него е в рамките на проекта „Иновации в хранителната промишленост – учители в действие по програма „Еразъм+”. Проектът е насочен към обявената стратегия на ЕК за намаляване на хранителния отпадък и има за цел усъвършенстване на научно-практическата подготовка на учителите по специални предмети в областта на екологичните и икономическите аспекти на проблема.

„Разработените учебни ресурси ще бъдат качени на сайта на гимназията“, казва инж. Румяна Георгиева, взела участие в проведената обмяна на опит с партньорската организация „Мундус“ от Сарагоса, Испания. Заедно с още 8 свои колеги – преподаватели по професионална подготовка, наблюдавали добри практики в устойчивото управление на храни и се запознали със системата на професионално образование на Испания. По време на мобилността пловдивските преподавали  европейски научили новости за съвременните практики в хранителната индустрия за недопускане разхищение на храни и увеличаване на привлекателността на професиите в сферата на хранителната промишленост.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.