Ученици и треньори – съдии в лекоатретическия турнир на празника за 71-вата годишнина на Спортното училище

Учители по български, математика, история, биология, английски ще премерят сили в изключително атрактивно състезание по повод 71-вата годишнина на Спортното училище. Тя ще бъде отбелязана утре със спортен празник, който стартира в 9.30 часа на Гребна база. Там ще има обособени зони по различни спортове. В зона “Гребане” гостите ще могат да изпробват учебни скифове, каяци и гребни ергометри, в зоните “Гимнастика”, “Силови спортове”, “Колективни спортове” и “Спортна стрелба” ще има демонстрации на спортно майсторство от учениците.

В 10 часа на стадион “Пловдив” започва ученически лекоатлетически турнир. Откриването е поверено на възпитаничките на клуб по художествена гимнастика „Тракия“ с треньори Ирина Чернева и Джемиле Халилова. Тази година дисциплините, в които ще се състезават възпитаниците на училището, са 60 метра, 400 метра, скок дължина и теглене на въже. Награждаването ще бъде в три възрастови групи за момичета и момчета. Любопитното е, че съдии в отделните дисциплини ще бъдат учениците, състезатели по лека атлетика и техните треньори.

Пловдивската футболна легенда Христо Бонев е осигурил 10 кашона с лакомства за участниците.

След турнира започва надпреварата за педагогическия персонал, като смесени отбори от по 8 души ще премерят сили в изключително атрактивно състезание. Това обаче няма да са треньори, а преподаватели по общообразователни умения, които нямат професионални спортни умения. Целта е да влязат в обувките на своите възпитаници.Гонките с лодки дракони започват в 13.30 часа. На финала учителите ще премерят и кулинарните си умения. Всеки ще представи свое домашно приготвено ястие, а най-добрите ще получат награди.

Спортно училище „Васил Левски“ кани всички желаещи да споделят празника