Положителни са също дете от детска градина и учителка, което е наложило карантина на контактните лица

Шестима учители и 12 ученици са диагностицирани с коронавирус за изминалото денонощие в Пловдивска област, сочи справката на РЗИ. Педагозите и децата са от общо 16 училища. Контактните лица и персонал са поставени под карантина.

При преминаване към обучение от разстояние в електронна среда директорът подава аргументирано предложение по образец във връзка с предписание от РЗИ за карантиниране на паралелка или поради отсъстващи 10% от учениците със симптоми на КОВИД-19. За изпращане на предложението чрез началника на Регионалното управление на образованието до МОН не е необходимо да се изчаква писмено предписание от здравната инспекция, а е достатъчно да има дадени устни указания. Целта е своевременно да се организира превключване към онлайн обучение. Писменото предписание се изпраща допълнително.

Положителни за инфекцията са дете от детска градина и учителка, което е наложило карантина на контактните деца и персонал. 188 положителни за COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област за 30 септември. Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че в болница се лекуват 17 пациенти, а на домашно лечение са 164. 14-дневната заболеваемост е 306,3 на 100 000 души население.