В Деня на независимостта начални педагози от ОУ “Алеко Константинов” избраха да направят цветна изненада за децата, ще изграждат сами и класна стая на открито

Учители от ОУ „Алеко Константинов“ избраха Деня на независимостта, за да сътворят цветна изненада за децата от начален етап, които ще се върнат утре отново в класните стаи. Идеята е на преподавателите, които водят паралелките от 1 до 3 клас във втората сграда на училището. С осигурени от ръководството бои, те първо разчертаха училищния двор с тебешир, след което изрисуваха игра с букви и слънчоглед с цифри в помощ на първолаците, лабиринт, „Домино“, „Дама“. Целта е децата да прекарват по-пълноценно свободното си време навън – в игри и интересни занимания.

Всяко поколение си има своите игри и забавления, но има някои непреходни, които се играят сякаш откакто свят светува, казват началните учители, подкрепяни по време на творческия процес от колегите си по изобразително изкуство.

Ентусиазмът им не спира до тук. Съботния ден те отново ще прекарат в училище, тъй като са организирали поставянето на основите на класната стая на открито. Предстои изливането на бетон и поставянето на дървените пънчета, които ще служат за столове. Когато времето позволява, там ще се водят заниманията по интереси. Самото оформяне на зелената класна стая е поверено изцяло на учителите по тяхно желание. Училищното ръководство, естествено, осигурява средствата.

Те са инициатори и за това коридорите на първия етаж да бъдат изрисувани с приказни герои. Във фоайето вече има оформен библиотечен кът с диванчета, където децата могат да четат и да отдъхват между часовете.

Класните стаи на първия етаж бяха сред първите в Пловдив, преобразени с цветни постери с позитивни мисли и утвърждаващи послания.