Това показват данни от експресното проучване на “Галъп интернешънъл”, проведено сред 1000 пълнолетни българи между 20 и 23 март

Изключително високи нива на одобрение от българите получиха съсловието на лекарите (+91%) и учителите (+87%). Това показват данни от експресното проучване на “Галъп интернешънъл”, проведено сред 1000 пълнолетни българи между 20 и 23 март.

Припомняме, че близо 89 на сто от учениците се включиха в обучение в електронна среда. Само за един уикенд системата се преобърна на 360 градуса, за да направи възможен старта на образованието от разстояние и вече втора седмица да провеждат дистанционни уроци. Които най-вероятно трябва да продължат и през целия месец април, като вече не става дума само за затвърждаване на стари знания, а и за преподаване на нов материал. Директори стартираха акции за набиране на стара, но работеща техника, която да бъде предоставена на ученици от уязвими групи. Там, където няма компютри и интернет, педагозите раздават работни листове, за да наваксат пропуснатото.

Хората масово не само приемат, но и одобряват ограничителните мерки на правителството. Между 88% и 94% одобряват забраната на всички публични събирания; затварянето на границите за чужденци; забраната българите да пътуват в чужбина. Общественото мнение обаче е разделено. Забраната да се пътува от град в град одобряват 56% от българите срещу 40%, които не одобряват ограничението. Въвеждането на вечерен час в някои общини одобряват 59% срещу неодобрението на 39%.